Welkom bij de Werkgroep voor Ploceidae (WvP)

De WvP, opgericht in 2007, is een werkgroep die als voornaamste doelstelling heeft het houden en kweken van wevers, wida’s, mussen, widavinken en staal- of atlasvinken te bevorderen om deze vogels te behouden voor de avicultuur, vooral nu het importeren van vogels bijna onmogelijk is.

 

 

Tijdens het ontstaan van de WvP waren alle wevers, wida's en mussen in de familie Ploceidae ondergebracht. Inmiddels zijn de mussen verplaatst naar de familie Passeridae en de parasitaire wida's naar de familie Viduidae, maar de WvP zal de familie Passeridae (mussen) en Viduidae (wida's en staal- of atlasvinken) ook behandelen op deze website en op het forum.

 

De WvP doet dit door het verstrekken van informatie aan de leden in de breedste zin van het woord.

De wevers, wida’s, mussen, widavinken en staal- of atlasvinken zijn heel divers in zijn soorten.

De soorten waar de leden al mee kweken, staan overzichtelijk weergegeven en uitgebreid besproken op een afzonderlijke pagina per vogelsoort.

 

De WvP stelt zich ten doel haar daadwerkelijke steun en medewerking te verlenen aan de ontwikkeling en uitvoering van wetenschappelijk verantwoorde programma's ter instandhouding van alle niet gedomesticeerde vogelorden (vogelfamilies), in het bijzonder wevers, wida’s en mussen. 

 

Op deze website vindt u een overzicht van de voornaamste activiteiten van de WvP, zoals de twee bijeenkomsten per jaar. Ook is hier informatie te vinden voor iedere huidige of toekomstige liefhebber van wevers, wida’s, mussen, widavinken en staal- of atlasvinken over soort, geslacht, huisvesting, voeding, kweek en sociale eigenschappen, zoals gedrag.

 

Door middel van een forum, sinds 2007, wordt er reeds veel informatie uitgewisseld door de leden onderling. Het forum bevat samenvattingen en conclusies over de inmiddels bereikte kweekresultaten en veronderstellingen.

 

Inmiddels is de werkgroep ook actief op Facebook. Hier wordt ook actuele informatie gedeeld, maar in tegenstelling tot het forum is deze publiekelijk toegankelijk. Onder de naam Specialist group for Ploceidae (SGfP) is deze te bezoeken via onderstaande link, Geschreven in het Engels om meer mensen te bereiken.

Like us on Facebook

 

Wij wensen u veel kijk– en leesplezier op deze site!

 

Werkgroep voor Ploceidae/Specialist Group for Ploceidae (WvP/SGfP)

 

Mocht u vragen hebben, of wilt u lid worden, u kunt altijd bij een van onze leden terecht.

U kunt contact met ons opnemen via ons bestuur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Webmasters: Serena, Herm en Nora.

 

 

Foto's en/of artikelen zijn copyright. Het is niet toegestaan foto's en/of artikelen over te nemen zonder uitdrukkelijke toestemming van de WvP.

De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.